Home » » Chrome Virusunden Nasil Kurtululur ?

Chrome Virusunden Nasil Kurtululur ?

Written By Unknown on 20 Aralık 2013 | 09:35

Chrome Virusunden Nasil Kurtululur ?

Şu an oldukça sık şikayet aldığımız bir konu üzerine bir araştırma-inceleme yaptık. Sonuçta Facebook ve Twitter üzerinden sizin adınıza paylaşım yapan bir virüs var.  
1372233341_chrome-virus.jpg
Bu virüs bilgisayarınıza Flash Player güncellemesi gibi görünerek bulaşıyor. Kurban olan bir arkadaşınızın paylaştığı bir linke tıklamanızla açılan Flash Player güncellemesi gibi görünen pencerede yükle dediğinizde virüsü bilgisayarınıza ve haliyle chrome'a yüklüyor. Bu virüs sadece chrome üzerinde çalışıyor, bu yüzden korkmanıza gerek yok bu yazıda size nasıl temizleyeceğinizi göstereceğiz.
1- Buradan program kaldırma yazılımını indirin.
2- Programı kurduktan sonra Adobe Flash Player 1,90 isimli bir girdi göreceksiniz. Bunu kaldırın.
3- Ardından Chome'dan çıkın.
4- Bilgisayarınızdan C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions adresine gidin burası gizli olabilir o yüzden klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçeneğini aktifleştirin. Bu dizinde Chrome'a ait eklentiler muhafaza edilir. Zararlı eklenti de burada saklanıyor bu yüzden herşeyi silin. Arada eklentileriniz de gidebilir ama önemli olan zararlı eklentiyi temizlememiz.
5- Son olarak kayıt defterinde ( Başlat > Çalıştır > Regedit ) "HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > Extenstions" anahtarını bulun. Değerler içinde "fhasdfshdfashdfas" gibi karışık isimli bir girdi olacak. Bunu silin.
Tebrikler artık virüsü kaldırdınız!



Konu hakkında yorum yapmayı unutmayın.
ÖNEMLİ NOT :   Konuyu Alırken Site İmzamızı Vermezseniz Yasal İşlemler Başlatılır . 

Share this article :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Vitaminsiz Web - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger