Home » » Trabzon fırsatı kaçırdı: 2-2

Trabzon fırsatı kaçırdı: 2-2

Written By Unknown on 16 Aralık 2013 | 20:55

Trabzon fırsatı kaçırdı: 2-2

Bordo-Mavililer, Avni Aker'de yine kaybetmedi ama taraftarı ecel terleri döktü. Bursa 2 kez öne geçti, Trabzonspor devre ve maçın uzatmalarında eşitledi. Sonuçta Fırtına 1 puanla yetindi, üst sıraları yakalama fırsatını tepti.

Trabzon fırsatı kaçırdı: 2-2

Şans faktörü

Trabzonspor maça oldukça istekli başladı. Zaten hem ligde, hem de Avrupa’da, sahasındaki karşılaşmaların ilk yarım saatinde rakibe büyük bir baskı kurulması, Mustafa Akçay’ın olmazsa olmazlarından. Genelde bu süreçte golü bulup, sonrasında istediğini aldı Fırtına. Bursaspor karşısında ise bu baskı 15 dakikayla sınırlı kaldı. Sonrasında ortada bir maç oldu. İki takımın da pozisyonu yokken, bir duran topta Henrique kendi filelerini havalandırdı. Ligde geriye düştüğü maçlarda çok zorlanan Trabzonspor için bu dakikadan itibaren  sıkıntı başladı.
Bordo-Mavili futbolcularda anlamsız bir sinir vardı. Birçok pozisyonda rakiplerine fazla sert girdiler. Gösterilen sarı kartlardan sonra hakeme olan aşırı tepkileri, pahalıya patlayabilirdi. Özkahya, kırmızı kartını cebinde tutmayı seçti.
Trabzonspor için beraberlik golünün ilk yarının son anlarında gelmesi büyük şans oldu. İkinci yarıya yenik başlaması halinde takımın 10 kişi kalma ihtimali yüksekti.
İkinci yarının başında Akçay’ın, adeta saatli bomba olan Bamba’yı oyundan alıp Kadir’i sahaya sürmesi doğru bir hamleydi. Hem Aykut Demir’in stopere geçmesi savunmayı güçlendirdi, hem de Kadir daha fazla hücuma destek verdi. Her şey Bordo-Mavililer için güzel gidiyordu. Rakibe pozisyon vermeden golü arayan Fırtına, kontratakla vuruldu. Beklemediği bir anda yeniden yenik duruma düştü. 90. dakikada 1 puanı kurtardı.
Trabzonspor için dünkü maçta en büyük sıkıntı, bulduğu fırsatları değerlendirememesi oldu. Kalesinde pozisyon vermeden iki gol görmesi ise en büyük şanssızlığıydı. 

Maçtan dakikalar

14. dakikada Colman’ın pasında savunmanın arkasına sarkan Henrique’nin şutunda top Frey’den sekti. Savunma çizgi üzerinde kornere çeldi.
27. dakikada ceza sahasının sağ tarafında kazanılan serbest vuruşu Taiwo kullandı. Henrique, topu kendi ağlarına gönderdi: 0-1.
31. dakikada olcan’ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Frey son anda köşeden topu çıkarttı.
45+1. dakikada Bosingwa sağ kanattan ortaladı, Mustafa topu hemen altı pasa gönderdi. Olcan yakın mesafeden beraberliği getirdi: 1-1. 
49. dakikada Yusuf ceza sahasının dışından vurdu, top yan direkten döndü. Ardından Aykut Akgün tamamladı ancak Frey gole izin vermedi.
61. dakikada organize gelişen Bursaspor atağında Şener’in ortasını Sestak gole çevirdi: 1-2.
90. dakikada Olcan’ın sağ kanattan yaptığı ortayı Emre Güral düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 2-2.

Share this article :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Vitaminsiz Web - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger