Home » » Office 2010 ürün anahtarı girme / değiştirme

Office 2010 ürün anahtarı girme / değiştirme

Written By Unknown on 18 Kasım 2013 | 11:59


Office 2010 ürün anahtarı girme / değiştirme


Office 2010, diğer versiyonlardan farklı olarak kurulum sırasında ürün anahtarı (product key / cd key) istemiyor. Ürün anahtarını kurulum sonrasında girmeniz ve aktive etmeniz gerekiyor.
Office 2010 kurulumunu gerçekleştirdikten sonra herhangi bir uygulamayı (ör: Word) açıp File (Dosya)menüsünden Help (Yardım) tıklandığında ürün lisans bilgileri görüntüleniyor. Bu kısımda ürünün aktive edilmediği (Product Activation Required) bilgisi ve ürün anahtarını değiştirme kısmı (Change Product Key)yer almaktadır.
Office 2010 ürün aktivasyon bilgileri
Office 2010 ürün aktivasyon bilgileri
Ancak özellikle büyük şirketlerdeki çoklu lisanslama (volume license) seçenekleri ile alınan Office 2010 yüklemelerinde kırmızı çerçeve içerisindeki alan görüntülenmemekte, ürün kullanıldıktan bir süre sonra ortaya çıkabilmektedir. Bu durum; BT departmanlarının işlerini tamamlayamamalarına, aktivasyon işleminin unutulması durumunda da ürünün lisansız görünmesine sebep olabilmektedir.
Office 2010'da ürün anahtarı girebilmek için gerekli olan kısım görünmüyorsa aşağıdaki işlemler uygulanabilir. Zaman zaman farklı yerlerde Microsoft harici hazırlanmış olan programlar ile ürün anahtarlarının değiştirilmeye çalışıldığını gördüm. Bu tip programların içeriğinde neler olduğunu bilmediğimiz için bunlara çok güvenmemek gerektiğini de hatırlatmak isterim!
Denetim Masası (Control Panel) > Programlar (Programs) > Program kaldır (Uninstall a program) linkine tıklandığında açılan Programlar ve Özellikler (Programs and Features) ekranında Office 2010 seçilip Değiştir (Change) tıklayın.
Office 2010 kurulumunda değişiklik
Office 2010 kurulumunda değişiklik yapıyoruz
Kurulum ekranında Ürün Anahtarı Girin (Enter a Product Key) seçeneğini işaretleyip Devam (Continue)tıklandığında ürün anahtarı girmek için gerekli olan ekran görüntülenecek.
Office 2010 ürün anahtarı girişi
Office 2010 ürün anahtarı girişi
Ürün anahtarını girip Devam (Continue) tıklandığında ise Office 2010 aktivasyonu gerçekleştirilmiş olacak ve lisans kontrolü yapıldığında aşağıdaki gibi bir görüntü alınacaktır.
Ürün anahtarı girilmiş ve aktive edilmiş Office 2010
Ürün anahtarı girilmiş ve aktive edilmiş Office 2010
Share this article :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Vitaminsiz Web - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger